ʻaoʻao_banner

ʻO ka wehe ʻana i ka C, N, a me P i ka Low Energy FMBR Decentralized Wastewater Treatment System, i hōʻoia ʻia e ka noiʻi DNA.

Iulai 15, 2021 – CHICAGO.I kēia lā, ua hoʻokuʻu ʻo Jiangxi JDL Environmental Protection Co Ltd, (SHA: 688057) i nā hopena o kahi noiʻi benchmarking DNA i alakaʻi ʻia e Microbe Detectives 'e helu ana i nā hiʻohiʻona kūʻokoʻa o ke kaʻina hana FMBR patented o JDL.

ʻO ka Facultative Membrane Bio-Reactor (FMBR) kahi kaʻina hana hoʻomaʻemaʻe wai kūlohelohe kū hoʻokahi e wehe i ke kalapona (C), nitrogen (N), a me ka phosphorus (P) ma kahi kūlana DO haʻahaʻa (<0.5 mg/L), i hoʻokahi kaʻina hana. .ʻO kēia ka mea hiki ke mālama i ka ikehu nui a me kahi kapuaʻi liʻiliʻi loa, ke hoʻohālikelike ʻia me nā kaʻina hana hoʻōla wai ʻino maʻamau e koi ana i nā kaʻina hana he nui.E heluhelu hou mawatertrust.com/fmbr-study.

7989d7b2-4fec-d30b-acb5-c22dee48319a

Mai ka hoʻomaka ʻana i Nowemapa 2019, ua hoʻololi ʻo JDL's FMBR Pilot Demonstration i USA i kahi hoʻoilina sequencing batch reactor (SBR), e hana i ka 5,000 GPD o ka wai ʻino i hana ʻia e ka Plymouth Massachusetts Municipal Airport a me nā hale ʻaina a puni.Aia nā pōmaikaʻi i kākau ʻia:

  • 77% ka mālama ʻana i ka ikehu e like me ka ʻōnaehana SBR i pani ʻia
  • 65% ka emi ʻana o ka nui biosolids e koi ana i ka hoʻokuʻu ʻana ma waho
  • 75% liʻiliʻi ka wāwae wāwae
  • 30 lā hoʻokomo

Ua hoʻohana ʻo Microbe Detectives (MD) i kāna mau kaʻina hana 16S DNA maʻamau, kūikawā no ka nānā ʻana i ka wai ʻino BNR, e nānā i 13 mau laʻana o ka FMBR Pilot i hōʻiliʻili ʻia i hoʻokahi makahiki.ʻO ke kumu ke kōkua ʻana iā JDL e ʻike, ana, a hoʻomalu i ka microbiome FMBR no ka hana ʻoi loa o ka lawe ʻana i nā meaʻai.

Ma kahi papa hana 2nd, ua hoʻohālikelike ʻo MD i ka ʻikepili DNA o nā laʻana o FMBR Pilot, i ka ʻikepili MD DNA o 675 mau laʻana mai nā kaʻina BNR wai ʻōpala nui 18, i hoʻopuehu ʻia ma New England, Midwest, Southwest, Rocky Mountains, a me West Coast geographies ma USA.Ua kapa ʻole ʻia nā ʻikepili āpau.

Ua hōʻoia ka ʻikepili DNA i ka ʻōnaehana Pilot FMBR e hoʻohana nui i ka Simultaneous Nitrification/Denitrification (SND) bacteria e wehe i ka nitrogen, e koi ana i ka 20-30% emi ka oxygen a me 40% ka liʻiliʻi o ke kalapona ma mua o nā ʻano kuʻuna.Ua unuhi ʻia kēia i loko o kahi 77% mālama ola.Dechloromonas(avg. 8.3% ma FMBR vs 1.0% ma BNR benchmarks) aPseudomonas(avg. 8.1% ma FMBR vs 3.1% ma BNR benchmarks) ʻo ia ka nui o nā SND i ʻike ʻia ma FMBR.

Tetrasphaera(av.ʻO ka bacteria SND a me DPAO, ʻoi aku ka ikaika o ka hanu endogenous.Ua unuhi ʻia kēia i ka hoʻemi ʻana i ka hana ʻana o ka lepo e 50%.I hui pū ʻia me nā mea ʻē aʻe, ua hoʻemi ʻia ka nui biosolids makahiki e koi ana i ka hoʻokuʻu ʻana i waho e 65%.

E pili ana iā JDL Global Environmental Protection
He loea ʻo JDL Global Environmental Protection ma New York.He lālā ia o Jiangxi JDL Environmental Protection Co., Ltd., aia ma Nanchang, Kina.Me ka hoʻohana ʻana i nā microbes kūlohelohe e ulu ana ma lalo o nā mana kaiapuni kūikawā, hoʻohana ʻo FMBR i ka ikehu liʻiliʻi ma mua o nā ʻano hana lapaʻau wai maʻamau.Hoʻopau ka microbes i ke kalapona, nitrogen, a me ka phosphorus i loko o ka pahu hoʻokahi no ka hoʻokō ʻana i nā koi e hoʻokuʻu ai i ka effluent.ʻOi aku ka liʻiliʻi o nā biosolids i koe e pono ai ka hoʻolei ʻana ma waho.Ua hoʻokumu ʻo JDL i ka FMBR i ka makahiki 2008, a ua paʻa i kēia manawa he 47 mau patent invention ma waena o USA, UK, Farani, Iapana, Kina, a me nā ʻāina ʻē aʻe.ʻOi aku ma mua o 3,000 mau ʻōnaehana i hoʻokomo ʻia a kauoha ʻia ma nā ʻāina he 19.JDLGlobalWater.com
No ka Microbe Detectives
Ke hilinaʻi nei nā ʻenekinia wai, nā mea hana, a me nā ʻepekema i nā lawelawe kālele DNA o Microbe Detectives e ʻike, ana, a hoʻopaʻa i nā microbes āpau e wehe a hoʻihoʻi hou i ka Carbon (C), Nitrogen (N), a me Phosphorus (P) mai nā kahawai ʻōpala, e ʻeli i ka organik. ʻōpala, a hana i nā kumuwaiwai maʻemaʻe hou.I loko o nā makahiki ʻehiku i hala iho nei, ua noi ʻo MD i ka hanauna hou o ka DNA sequencing e kōkua i ka hoʻoponopono ʻana i nā pilikia wai a me nā manawa kūpono no nā kaona, nā ʻenekinia kūkākūkā, nā mea hoʻolako o ka ʻenehana, nā kaiāulu a me nā ʻoihana.He 2014 puka puka o ka Water Council BREW accelerator, MD ua ʻike ʻia e ka 2015 Wisconsin Innovation Awards, 2017 WEF Gascoigne Award, a me 2018 WEFTEC/BlueTech Research Innovation Showcase.MicrobeDetectives.com.

Ka manawa hoʻouna: Iulai-16-2021